MEDITATION

Genom att meditera regelbundet blir man  lugn, avslappnad och mer trygg i sig själv. Vi jobbar med meditation både som avslappning och för att jobba och läka sitt inre på olika sätt. Syftet är att du ska bli grundad och närvarande i din kropp. Vi anordnar olika meditationer/meditationsgrupper. Både för dig som är nybörjare och för dig som mediterat under en längre tid.

 

Meditationskurs 

En kurs för dig som vill lära dig mer om meditation och hur du kan använda meditationen för att komma djupare in i dig själv och bli mer grundad och närvarande. Vi kommer använda olika meditationer och övningar för avslappning och som hjälp till att läka vårt inre. Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som är van att meditera. Gruppen är liten med ca 5-6 personer så finns stort utrymme för varje persons utveckling. Meditationer och övningar kommer anpassas beroende på vad gruppen behöver för stunden. 

 

Kursledare: Sofia

Kursstart: Tis 25 feb (5ggr) kl 16-17.15

Pris: 1000kr

anmälan till info@rotenkba.se

 
MAMMA GRUPPER

Mamma - bebis yoga och meditation 

Under en graviditet, förlossning och tiden efter med ett litet barn händer mycket både fysiskt och känslomässigt. I den här gruppen kommer vi att jobba med yoga och meditation för att bygga upp oss både fysiskt och mentalt. Genom mjuk lugn yoga stärker vi försiktigt upp kroppen inifrån och ut. Vi kommer att jobba med yogarörelser och andningsteknik. Vid varje tillfälle praktiserar vi även meditation som verktyg för att hitta grundning i oss själva och hjälp till återhämtning. 
 
Bebisarna behöver vara minst tre månader eftersom mamma/bebis behöver landa och läka den första tiden. 

 

Kursledare: Sofia

Kursstart: Tis 11 augusti kl 10-11

Pris: 1080kr 6ggr

anmälan till info@rotenkba.se

 
YOGA

Vi erbjuder yoga i små grupper med 6-8 personer. Vi jobbar med yogaställningar, andningsövningar och meditation. Eftersom grupperna är små finns utrymme för att se varje individ och vad just den behöver för att utvecklas i sin yoga. Vi anpassar alltid passen efter gruppens förutsättningar.

 

Mediyoga 
M
ediyoga är en mjuk och lugn yogaform som bygger på forskning och som används bl.a. inom sjukvården med rötter i kundaliniyogan. Mediyoga passar alla och hjälper oss att stressa ned, läka, hela och hitta både fysisk och mental balans.

Mediyoga är ett varumärke med kvalitetssäkring i att alla instruktörer är utbildade på Mediyogainstititet med en basmedicinskt grundkunskap. Klasserna har en tydlig struktur där vi arbetar med vår djupa lugna andning, rörelser, avspänning och meditation tillsammans med verktyg för fokus och medveten närvaro.

 

Kursledare: Gunilla 

Kursstart: Tors 24/9 kl 18-19.30 

Pris: 1400kr 8ggr

 

Yinyoga 

Yin yoga är lugn yogaform med rötterna i traditionell kinesisk medicin där vi arbetar med att stimulera vår bindväv som innesluter muskler, leder och ligament i kroppen. Vi mjukar upp djupt liggande stelheter genom att stanna i sittande och liggande positioner under en längre tid, mellan 3-5 minuter, för att uppnå optimal effekt. Våra energikanaler och inre organ stimuleras och vi öppnar upp för en inre resa där vi tillåter oss att fullt ut känna och acceptera det som händer i kropp och sinne under praktiseringen. Vi använder oss av yogablock, kuddar och filtar för att vara så bekväma som möjligt och kunna slappna av i positionerna.

Kursledare: Gunilla

Kursstart: Tis 22/9 kl 18-19.30

Pris: 1 400 kr 8ggr

 

Slow flow yoga

Slow flow yoga är en mjuk och dynamisk yoga där vi varsamt skapar utrymme, cirkulation och flöde i kroppen genom enkla och variende sekvenser där vi synkroniserar inkännande rörelser med vårt andetag. Alla praktiserar utifrån egna förutsättningar och behov. Tillsammans utforskar vi också olika andningstekniker för att skapa fokus, energi och avspänning.

Kursledare: Gunilla

Kursstart: Sön 27/9 kl 16.30-18.00

Pris: 1 400 kr 8ggr

 

Anmälan till gunilla@rotenkba.se 

Hemsidan skapad av Leomedia

  • Black Facebook Icon