Medtation, avslappning, kurser. Roten Kungsbacka
 
MEDITATION

Genom att meditera regelbundet blir man  lugn, avslappnad och mer trygg i sig själv. Vi jobbar med meditation både som avslappning och för att jobba och läka sitt inre på olika sätt. Syftet är att du ska bli grundad och närvarande i din kropp. Vi anordnar olika meditationer/meditationsgrupper. Både för dig som är nybörjare och för dig som mediterat under en längre tid.

 

Meditationskurs 

En kurs för dig som vill lära dig mer om meditation och hur du kan använda meditationen för att komma djupare in i dig själv och bli mer grundad och närvarande. Vi kommer använda olika meditationer och övningar för avslappning och som hjälp till att läka vårt inre. Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som är van att meditera. Gruppen är liten med ca 5-6 personer så finns stort utrymme för varje persons utveckling. Meditationer och övningar kommer anpassas beroende på vad gruppen behöver för stunden. 

Mamma bebs yoga, meditatio, personlig utveckling, mammagrupp. Roten Kungsbacka
 
MAMMA GRUPPER

Yoga och meditation för mamma/bebis

Under en graviditet, förlossning och tiden efter med ett litet barn händer mycket både fysiskt och känslomässigt. I den här gruppen kommer vi att jobba med yoga och meditation för att bygga upp oss både fysiskt och mentalt. Genom mjuk lugn yoga stärker vi försiktigt upp kroppen inifrån och ut. Vi kommer att jobba med yogarörelser och andningsteknik. Vid varje tillfälle praktiserar vi även meditation som verktyg för att hitta grundning i oss själva och hjälp till återhämtning. 
 
Bebisarna behöver vara minst tre månader eftersom mamma/bebis behöver landa och läka den första tiden. 

Under våren 2021 kommer vi att hålla kursen utomhus på grund av rådande omständigheter med pandemin. 

 

Kursledare: Sofia

Kursstart: Tis  4 maj kl 10-11

Pris: 1080kr 6ggr

anmälan till info@rotenkba.se

 

Yoga och meditation för gravida

Under en graviditet händer mycket både i kroppen och sinnet. Yoga och meditation kan vara ett verktyg för att möta vårt inre och förbereda oss för förlossning och att bli förälder.

Genom yoga och meditation får vi möjlighet att landa i oss själva och hitta kraft och styrka. Genom yoga rörelser stärker vi upp kroppen samt mjukar upp stelheter. Vi jobbar också med yogaandning som hjälper oss att lugna ner sinnet och släppa iväg stress. Yogaandning är också effektiv att använda under förlossningen. 

Kursledare: Sofia

Kursstart: Tis 8 juni kl 11.30-12.30

Pris: 750kr (4ggr)

Under våren 2021 kommer vi att hålla kursen utomhus på grund av rådande omständigheter med pandemin. 

anmälan till info@rotenkba.se

Babymassagekurs

Babymassagekurs där ni förutom att lära er massera er bebis får tips för en enklare vardag och friskare barn.   

Detta är en kurs i baby massage för en eller två föräldrar plus bebis i åldern noll till sex månader.

Ni kommer att lära er klassisk baby massage så som den oftast lärs ut. 

Det annorlunda med just den här kursen är att vi har en teoretisk del som handlar en enklare skönare vardag med bebis och om det växande barnets och föräldrarnas hälsa. Hur vi kan stötta barnens hälsa på bästa sätt. Vad vi kan göra för att förebygga enklare åkommor. Hur ni kan lindra alltifrån kolik och eksem till tandbristning och växtvärk. 

Vi pratar om hur både ni och barnet kan sova bra. Vi pratar amning, bärsjal/bärsele, hudvård, språkutveckling, anknytning och stimulans. 

Kursledare: Susanne

Kursstart: 8 juni kl 13-14 

Pris: 1080 (6ggr)

Gratis prova på tisdagen den 1 juni kl 13-14.

Hur kan du ge ditt barn en naturlig start?

Hur kan vi leva mer naturligt med våra barn. Är det naturligt för barnet att ligga i vagn, använda napp, äta burkmat/klämmis och använda mobiltelefon? Vi diskuterar och inspirerar till ett mer naturenligt och hållbart sätt att leva med barn. Några olika teman vi tar upp på kursen är bärsjal/bärdon, anknytning, oprocessad ren mat, huskurer samt verktyg i hur man kan jobba med sitt inre för att bli en sant trygg och stabil förälder. 

Oavsett om du är gravid eller har en nyfödd är du välkommen på denna kurs.

Kursledare: Susanne och Sofia

Kursstart: Juni

Yoga, meditation, avslappning, kurser. Roten, Kungsbacka
 
YOGA

Vi erbjuder yoga i små grupper med 6-8 personer. Vi jobbar med yogaställningar, andningsövningar och meditation. Eftersom grupperna är små finns utrymme för att se varje individ och vad just den behöver för att utvecklas i sin yoga. Vi anpassar alltid passen efter gruppens förutsättningar.

 

Mediyoga 
M
ediyoga är en mjuk och lugn yogaform som bygger på forskning och som används bl.a. inom sjukvården med rötter i kundaliniyogan. Mediyoga passar alla och hjälper oss att stressa ned, läka, hela och hitta både fysisk och mental balans.

Mediyoga är ett varumärke med kvalitetssäkring i att alla instruktörer är utbildade på Mediyogainstititet med en basmedicinskt grundkunskap. Klasserna har en tydlig struktur där vi arbetar med vår djupa lugna andning, rörelser, avspänning och meditation tillsammans med verktyg för fokus och medveten närvaro.

 

Kursledare: Gunilla 

Kursstart: Grupp 1 start 23 september (8ggr)

Grupp 2 start 27 september (8ggr)

Pris: 1200kr 

Anmälan till Gunilla på telefon 073-0514084 eller mejl gunilla@rotenkba.se

 

Yinyoga 

Yin yoga är lugn yogaform med rötterna i traditionell kinesisk medicin där vi arbetar med att stimulera vår bindväv som innesluter muskler, leder och ligament i kroppen. Vi mjukar upp djupt liggande stelheter genom att stanna i sittande och liggande positioner under en längre tid, mellan 3-5 minuter, för att uppnå optimal effekt. Våra energikanaler och inre organ stimuleras och vi öppnar upp för en inre resa där vi tillåter oss att fullt ut känna och acceptera det som händer i kropp och sinne under praktiseringen. Vi använder oss av yogablock, kuddar och filtar för att vara så bekväma som möjligt och kunna slappna av i positionerna.

 

Kursledare: Gunilla

 

 
devon-divine-adP0SsdMtMA-unsplash.jpg
FERTILITET

Mind & Body: Reproduktiv hälsa och Mojzisova 

Det finns mycket du själv kan göra för att öka din fertilitet. Två metoder med vetenskapligt bevisad effekt är Mind & Body respektive rörelseövningar enligt Mojzisovametoden. Under dessa tvåtimmarspass får du lära dig båda metoderna. 


Under första timmen undervisas du i Mind-delen av Mind & Body, vilket i praktiken innebär undervisning i reproduktiv hälsa. Då får du lära dig om kvinnans hormoner, livsstilsfaktorer och stresshantering. Vetenskapliga studier har visat att denna undervisning kombinerat med träning ökar chanserna att bli gravid.

 

Den andra timmen ägnas åt Mojsivametoden, vilket är rörelseövningar utvecklade av den tjeckiska fysioterapeuten Ludmila Mojzisova (1932 – 1992). Övningarna ger ökat blodflöde till reproduktionsorganen, minskar mens- och bäckensmärta och ger ökad rörelseförmåga i bäckenregionen. Förutom att dessa övningar utgör Body-delen i
Mind & Body så har Mojsivametoden alena bekräftats ge ökade chanser att bli gravid i jämförelsestudier. 

 

I kursen ingår även kurslitteratur i form av den nyligen utkomna boken Fertilitet & Fysioterapi av den danska fysioterapeuten Anne Marie Jensen. Boken behandlar ovanstående metoder och fler med vetenskapligt bevisad effekt för ökad fertilitet. Med denna bok kan du mellan gruppträffarna, varannan söndag, på egen hand fördjupa dina kunskaper i hur du kan påverka din fertilitet.

 

Kursledare: Susanne

Kursstart: Sön 9 maj kl 14-16

Gratis prova på 1 timme: Sön 25 april kl 14-15

Pris: 2200 kr (6 ggr varannan sön)

anmälan till info@rotenkba.se